Zing nog eens, Louisette!

Louisette. Eén van de grootste vooroorlogse revuesterren die Nederland heeft gekend. Wereldberoemd, maar aan het einde van haar leven totaal vergeten. Lang nadat ze haar carrière heeft beëindigd vertelt Louisette haar verhaal aan een jonge, gedreven journaliste. Over de glitter en glamour van het theaterleven aan het begin van de 20ste eeuw: de revues, het variété, de decors, de kostuums, de liedjes, de sketches, het applaus en de geweldige triomfen.

Maar het gezellige interview met de geestige anekdotes krijgt langzaam maar zeker een grimmig karakter. Achtervolgd door spoken uit het verleden probeert Louisette wanhopig met zichzelf in het reine te komen. Al beseft ze dat ze voor een haast onmogelijke opgave staat.

‘Zing nog eens, Louisette!’ is een voorstelling over het bewogen leven van Louise van Geijtenbeek (1882 – 1965), waarbij het publiek wordt meegenomen naar de tijd van het tingel-tangel variété en de grote revues.

Speelperiode: december 2010

Cast

Regie: Pepijn Cladder
Spel:Sylvia Alberts, Lizette Hart, Laura Branderhorst, Tessa Stephenson, Marloes Geers, Martijn Groenendijk en Alphons Rommelse.
Script: Kevin Jolly & Lisanne van Gemeren
Historisch adviseur: Jacques Klöters
Muzikaal leider: Michael de Jong
Decorontwerp: Judith Hofland
Choreografie: Hester Schrofer

Agenda